مفاهیم دینی را فدای جذابیت نکنیم

مفاهیم دینی را فدای جذابیت نکنیم

گروه جامعه: حجت الاسلام گلزاده به نقش الگوها در تربیت افراد جامعه برای دوری از اسراف اشاره و عنوان کرد: رسانه ملی گاهی در برخی موارد نیاز به بازنگری دارد تا بخاطر جذابیت مفاهیم دینی را فدا نکند.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ابلاغ سیاست‌های مقام معظم رهبری در حوزه خانواده و تأکید بر تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی با تمسک به مبارزه با اشرافیت و تجمل گرایی و مظاهر فرهنگ غرب اظهار کرد: خانواده رکن اصلی جامعه محسوب می‌شود و تا جایی ارزش می‌یابد که در کنار موضوعاتی همچون صله رحم، توحید و شرک در قرآن کریم مورد توجه قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به سخنی از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند: «انا و علي ابوا هذه الامة؛ من و علی پدران اين امت هستيم» اظهار کرد: در این نگاه شرق شناسان و غربی‌های مطالبه کننده در نظام‌های اسلامی و گروه‌های مرجع دینی مقوله خانواده را از برجسته ترین اهداف خود برای ضربه زدن به امت اسلامی دانسته‌اند چرا که حافظ اصالت دینی، شبکه ارتباطی عالمان دینی با توده جامعه، شبکه ارتباطی اعتقادات مذهبی، تعمیق بخش مفاهیم دینی و زیرساخت گروه‌های اجتماعی خانواده محسوب می‌‌شود.
حجت‌الاسلام گلزاده برای پرداختن به موضوعات خانواده محورهای مختلفی را در نظر گرفت و گفت: مهار کردن برنامه‌هایی که بیرون از مرزها به صورت خصمانه از سوی دشمنان خانواده و گروه‌های صهیونیستی و استکباری ایجاد می‌شود یکی از این جلوه‌ها محسوب می‌شود.
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر ضرورت تعیین جهت امت با امامت به عنوان یگانه حامی خانواده تأکید و تصریح کرد: خانواده باید رابطه خود را با نهادهای اجتماعی همچون مسجد، مدرسه، هیئت، حوزه و ..مشخص کند چرا که یکی از مواردی که به حوزه خانواده آسیب وارد می‌کند شبهات هستند. اگر خانواده از درون تغذیه نشود دچار نقصان می‌شود و این امر آسیب دیدگی جامعه را به دنبال دارد.
پیگیری اقتصاد مقاومتی در خانواده با دوری از تجمل‌گرایی
وی یکی از ظرفیت‌های خانواده را اقتصاد مقاومتی و مقابله با اسراف و تجمل گرایی دانست و گفت: اگر خانواده به دور از اسراف و تجمل گرایی سازماندهی داده شود جامعه نیز به درستی هدایت می‌شود، چرا که خانواده در این زمینه نقش محوری و مبنایی دارد. در مجالس عروسی اسراف‌های اندوه‌باری که مشاهده می‌شود از سوی افراد خانواده شکل گرفته است در صورتی که اگر اعضای خانواده به این کمال دست یافته باشد که سرافرازی خود را در ریخت و پاش‌های بی‌مورد نبینند دیگر اعضای جامعه که تشکیل دهنده این پیکره هستند نیز از آنان تبعیت می‌کنند.
این جامعه شناس دینی به نقش الگوها در تربیت افراد جامعه برای دوری از اسراف اشاره و عنوان کرد: در یکی از ادوار منتهی به پیشرفت‌های نسبی چین یکی از رؤسای جمهور این کشور هنگام غذا خوردن مراقبت ویژه‌ای در نوع غذا خوردن خود به منظور از بین نرفتن دانه‌های برنج می‌کرد. وقتی اطرافیان علت عملکرد وی را جویا شدند در پاسخ شنیدند که نگاه مردم به من است و اگر هدر دادن همین یک دانه برنج از سوی آنان نیز تکرار شود سالیانه حجم انبوهی از برنج از بین می‌برد.
وی بر ضرورت الگوسازی از سبک زندگی اهل بیت(ع) به منظور تقویت نظام خانواده تأکید و تصریح کرد: جلوه‌های برجسته‌ای از زندگی این بزرگواران باید جمع‌آوری و پس از تبیین و تفسیر متناسب با شرایط زندگی خانواده امروزی در معرض استفاده در خانواده‌ها قرار گیرد.
عالمان خانواده را فراموش نکنیم
حجت‌الاسلام گلزاده از یک گمشده تاریخی خانواده‌ها یاد کرد و گفت: در گذشته هر خانواده در درون خود از یک عالم مورد قبول تبعیت می‌کرد ولی امروز چنین افرادی کمتر در خانواده‌ها از مقبولیت برخوردار هستند و عملکرد آنان مبنا قرار نمی‌گیرد، در صورتی که رفتار نشأت گرفته از قرآن و سنت این افراد می‌توانست یک بسته فرهنگی برای خانواده‌ها باشد. در واقع برای هر خانواده‌ یک بسته فرهنگی وجود داشت.
غفلت از بخش خصوصی
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با انتقاد از اینکه بخش خصوصی در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است گفت: برای پیگیری مفاهیم مختلف به دنبال نهادها و مؤسسات دولتی هستیم در صورتی که به اقتضای این نگاه از ظرفیت‌های مردمی غافل می‌شویم. ساز و کار هدایت و برنامه ریزی باید از سوی نهادهای دولتی صورت گیرد اما توده جامعه متدینین خود عمل کننده به تکالیف دینی هستند. ساز و کارهای دولتی جایگزین شبکه‌های دینی و فرهنگی سنتی شده‌اند در صورتی که نباید از ظرفیت‌های موجود غافل شد.
وی ادامه داد: در ایام محرم و صفر همه مردم و مساجد و حسینه‌ها و تکایا احساس تکلیف می‌کنند و به دنبال برپایی مراسم عزاداری هستند. تأمین روحانی، مداح، سخنران برای مجالس روضه خوانی و پذیرایی از عزاداران امروز در حسینیه‌ها و مساجد بر عهده مردم است. در موضوعات فرهنگی نیز اگر کار به خود شهروندان سپرده شود شاهد بهترین بازخورد‌ها خواهیم بود.
حجت‌الاسلام گلزاده با بیان اینکه در اسلام امر به معورف و نهی از منکر در کنار یکدیگر بیان شده‌اند گفت: ابتدا باید نسبت به ترک حرام و سپس انجام واجبات اقدام کرد. مدهایی که امروز در بازارها وجود دارد جزو نبایدهایی است که باید با جدیت دنبال شود. از پوشش گرفته تا زیورآلات همگی دربردارنده فرهنگی غربی هستند که چیزی جز تجمل گرایی و مصرف گرایی را ترویج نمی‌کنند.
مفاهیم دینی را فدای جذابیت نکنیم
این جامعه شناس دینی با تأکید بر نقشی که رسانه در تغییر ذائقه خانواه دارد اظهار کرد: آنچه در برخی فیلم‌ها و سریال‌ها به نمایش گذاشته می‌شود پوشش‌های نامتعارفی است که به خانواده القا می‌شود و این چیزی جز دعوت خانواده به تجمل گرایی و مصرف گرایی نیست. رسانه ملی گاهی در برخی موارد نیاز به بازنگری دارد تا بخاطر جذابیت مفاهیم دینی را فدا نکند.
www.iqna.ir

 

آثار نوشتاری

ارسال پیام