حضرت زهرا(س) الگوی ولایت مداری

حضرت زهرا(س) الگوی ولایت مداری

حجت الاسلام و المسلمین اکبری جو از نخبگان تبلیغی در گفتگو با خبرنگار بلاغ بر اهتمام بیشتر برپایی مراسم عزاداری در ایام فاطمیه تأکید کرد و به بیان برخی احکام مبتلا به در این زمینه پرداخت.
حجت الاسلام اکبری جو با بیان دو قول تاریخی از زمان شهادت حضرت زهرا(س) گفت: دو قول ۷۵ و ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر(ص) در تاریخ مطرح شده است که راز این است که از نظر نگارشی این دو عدد یک نقطه تفاوت دارند و این شبهه پیش آمده است. به همین جهت فاطمیه از جهتی به شب قدر تشبیه شده است که امام معصوم به جای تعیین دقیق آن در مضمونی می فرماید که چه عیبی دارد همه این شب ها به احیا و شب زنده داری گذرانده شود و از برکات آن بیشتر بهره مند شوند. لذا دقیقا در مورد حضرت زهرا(س) هم می توانیم این برکات را توسعه دهیم تا در این ایام تبلیغ و احیای شعائر و مکتب صورت پذیرد.
حجت الاسلام اکبری جو با اشاره به ضرورت حفظ احترام این ایام ادامه داد: سخنی از امام رضا(ع) نقل شده که فرمودند شیعیان ما در حزن و غم همسو با ما هستند. «یحزنون لحزننا و یفرحون لفرحنا» لذا نگه داشتن احترام این ایام ضروری است و مراسم های شادی بهتر است در ایام ولادت معصومین و اعیاد دینی مذهبی باشد ولی برگزاری مراسم جشن در صورتی که بدون مسائلی که احیانا در مجالس شاد پیش می آید باشد، در این ایام هم مانعی ندارد و اگر بخواهد گناه باشد در ایام دیگر هم گناه است ولی در هر صورت باید حریم دهه فاطمیه را نگه دارند.
وی با ذکر اهمیت ولایت مداری گفت:حضرت زهرا(س) شهیده ولایت است و بیشترین توجه حضرت زهرا(س) به پاسداری از ولایت بوده است. در رابطه با ولایت معصومین مجموعه ای از مشترکات احکام وجود دارد که این مشترکات شامل خود حضرت زهرا(س) هم می شود. یکی از این موارد این است که کوچک ترین بی احترامی حتی به آثارشان حرام است. حالا در فاطمیه چقدر پوسترها و بنرهایی چاپ می شود برای تبلیغات که بعد از استفاده چه بسا افرادی از روی نا آگاهی آن را زیر دست و پا می اندازند و در جاهایی که بی احترامی محسوب می‌شود می افتد.
حجت الاسلام اکبری جو در رابطه با مقام و منزلت حضرت زهرا(س) با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) بیان کرد: شخصی به نام سکونی نقل می‌کند که خدمت امام صادق(ع) رسیدم در حالی که غصه دار و غمگین بودم. حضرت علت را جویا شدند و عرض کردم خدا به من دختری عطا کرده است.امام فرمودند جای ناراحتی و غصه ندارد. بعد حضرت پرسید چه نامی برایش انتخاب کردی؟ عرض کردم فاطمه. حضرت دست بر پیشانی گذاشتند و آه کشیدند و گفتند «اگر اسم این دختر را فاطمه گذاشتی به او بد نگو، کتکش نزن و لعنش نکن.» این در مورد کسی است که هم نام حضرت زهرا(س) چه رسد به خود ایشان. حتی مکان هایی که به نام این بزرگواران است مانند حسینیه و فاطمیه احترام و جایگاهی دارند. مس نام معصومین بدون وضو جایز نیست و از نظر برخی مراجع مثل حضرت امام(ره) که نام حضرت زهرا(س) را هم قید کرده اند.
وی با اشاره به توجه و ارادت ویژه امام خمینی(ره) به حضرت زهرا(س) افزود: مرحوم امام خمینی(ره) در چند جا حساسیت ویژه ای داشتند. یکی مربوط به ماجرای حج خونین بود که ایشان فرمودند اگر از ظلم امثال صدام هم بگذرم از ظلم امثال فهد نمی گذرم. دیگری آن زمانی بود که کتاب آیات شیطانی را سلمان رشدی منتشر کرد و در مورد حضرت زهرا(س) که حساسیت های ویژه ای در زندگی امام(ره) ذکر شده است و یک بار به دلیل سخنی که در مصاحبه رادیویی در مورد حضرت زهرا(س) گفته شده بود امام خمینی(ره)، رئیس صدا و سیما وقت را خواستند و فرمودند اگر از روی عمد بوده باشد جزایش اعدام است که نشان دهنده میزان حساسیت ایشان بر حضرت زهرا(س) می باشد.
در پایان حجت الاسلام اکبری جو با اشاره به وظایف تبلیغی مبلغان و مقارنت این ایام با انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: فاطمه(س) یکی از مظاهر شعائر الهی است و مبلغان باید در این مناسبت ها افراد را با فرهنگ فاطمی آشنا کنند این فرصتی است برای حفظ دین که برکات فراوانی دارد و همچنین مبلغان در بحث انتخابات خوب است که به یک شخص تکیه نکنند و بر معیارها تاکید کنند. هم آگاهی بخشی دهند و هم در مورد شخص خاص جبهه نگیرند تا به بهای از دست رفتن بخشی از مخاطبینشان تمام شود.

آثار نوشتاری

ارسال پیام