در روایات فراوانی فرمودهاند که منادی در روز قیامت ندا میدهد: این الرجبیون؟ پس معلوم میشود رجبیون باید ویژگی خاصی نسبت به دیگران داشته باشد که چگونگی دست یافتن به آن را بیان خواهیم کرد. جوانان باید فرصتها را غنیمت بشمارند و با دلهای پاکشان خود را به رجبیون منصوب کنند که حداقل عبادت این ماه خواندن دعاهایی بعد از نماز است که در مفاتیح آمده است.
وی در ادامه گفت:برای نمونه در دعای «خاب الوافدون علی غیرک....» میتوان خدا را شناخت. اگر ترجمه این دعا را بخوانیم درجهای از فضل و کرم خدا بر ما آشکار میشود. اگر شخصی به ما بدی کند، از او دلخور شده و به او احسان نمیکنیم. در فرازی از همین دعا میخوانیم که: «رزقک مبسوط لمن عصاک: رزقت برای اهل معصیت هم گسترده است» میبینیم که خدای متعال سفرهاش را حتی برای مخالفین باز کرده و حال آنکه ما بندگی او را هرچند به کمترین شکل میکنیم.
معاون تهذیب استان با اشاره به دعای دیگری از رجب ابراز داشت: «یا من ارجوه لکل خیر....» که در این دعا خداوند را منشا تمام خوبیها و دفع آفات و شر میدانیم. در ادامه همین دعا میگوییم «یا من یعطی الکثیر بالقلیل: ای کسی که در مقابل کم، بسیار میدهی».
وی با تمثیلی زیبا نیکوترین معامله را با خدا دانست و گفت: وقتی مغازهای حتی در دورترین نقطه شهر ارزان فروش است همه راغبند با او معامله کنند وآیا سزاوار نیست ما با خدایی با این همه بخشش و گذشت معامله کنیم؟
حجت الاسلام همتیان افزود: یوسف وقتی برادرانش را دید در همان نگاه اول شناخت، هرچند آنها نشناختند و همه آنچه برایش اتفاق افتاده بود پیش چشمش مجسم شد. ولی با این همه مثل آنها عمل نکرد و جواب بدی را با خوبی داد. میدانیم یوسف تربیت شده خداست و ذرهای از گذشت خدا را دارد و خدا همه صفات را در درجه عالی و بینهایت دارد. یوسف پول کم برادرانش را قبول وکیسه هایشان را پر کرد ما هم در این دعا میگوییم خدایا در برابر کم ما زیاد بده.
استاد همتیان به داستانی اشاره کرد و گفت: پیرمرد مخلصی که برای دیدن امام جواد هفت ساله میرفت برای خوشحالی ایشان تعدادی اسباب بازی خرید. امام با دیدن آنها ناراحت شده و فرمود: تو فکر کردی که ما چون جسممان کوچک است عقلمان هم کوچک است؟! این فرد معرفت ندارد، اگر معرفت داشت با امام اینچنین برخورد نمیکرد.
وی اضافه کرد: اهلبیت هم به ما ادب صحبت با خدا را یاد داده اند. آن کسانی که در خانه اهل بیت را به روی بشر بستند، بزرگترین ظلمشان این بود که ادب دعا را از مردم که از اهل بیت به آنها میرسید گرفتند.
معاون تهذیب استان قم گفت: وقتی ابراهیم را در منجنیق گذاشتند و به طرف آتش پرتاب کردند در این فاصله فرشتههای مختلف آمدند و از ابراهیم پرسیدند: کاری داری؟ گفت: نه با شما. گفتند: پس با که کار داری؟ ابراهیم گفت: با خدا، که همه چیز را خودش میداند و به گفتن نیازی نیست.
وی در پایان ابراز داشت:مراقب باشیم در این ایام رجب، گوش و زبان خود را به گناه آلوده نکنیم تا از نماز شب و شب زندهداری محروم نشویم.
تخصص
آثار نوشتاری