هشتم شوال سالروز تخریب بقیع

هشتم شوال سالروز تخریب بقیع

حجت‌الاسلام محمدصادق گلزاده، مدیرکل اطلاع‌رسانی و مشارکت‌های فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع‌(ع) را به شیعیان و مسلمانان جهان تسلیت گفت و اظهار داشت: تخریب بقیع در هشتم شوال از سوی وهابیون افراطی فاجعه بزرگی در تاریخ اسلام و تاریخ بشریت بود.
وی با اشاره به این‌که شیعه بالاستقلال فقه و فقاهتش را از امام باقر‌(ع) و امام صادق‌(ع) دارد، مالک و ابوحنیفه شاگرد مستقیم و ابن ادریس شافعی و احمد بن حنبل با واسطه شاگرد امام صادق‌(ع) هستند، افزود: گنبد، بارگاه و ظرفیت تاریخی متعلق به این امامان معصوم‌(ع) در بقیع یک اثر تاریخی اسلامی و بشری و اثری متعلق به بزرگ‌ترین علمای بشریت است.
این استاد حوزه و دانشگاه، ظرفیت آثار بقیع را جزء جداناپذیر از تاریخ بشریت دانست و تصریح کرد: بشریت که هرگز نمی‌توانند امام حسن‌ مجتبی(ع)، امام سجاد‌(ع)، امام باقر‌(ع) و امام صادق‌(ع) را به عنوان امام و بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی جهان اسلام انکار کنند، مفهومی نداشت که در برابر تخریب قبور ائمه بقیع‌(ع) ساکت بنشینند و تماشا کنند.
وی با بیان این‌که مفهومی ندارد فرق مختلف مسلمانان در برابر تخریب آثار اسلامی نظاره‌گر باشند و دست روی دست بگذارند، گفت: گرچه شیعیان در احیای آثار اسلامی بسیار تلاش کردند، اما ناکافی بود و متأسفانه یونسکو و سازمان‌های جهانی در حق مسلمانان و در حق آثار ارزشمند و پرقیمت بقیع جفا کردند و اقدام درخوری انجام ندادند.
* تخریب قبور ائمه بقیع‌ ظلمی بزرگ در حق بشریت بود
حجت‌الاسلام گلزاده، تخریب قبور ائمه بقیع‌(ع) را ظلمی بزرگ در حق بشریت دانست و افزود: مدعیان وهابی که به انگیزه‌های دیگری این آثار را تخریب کردند اگر راست می‌گفتند چرا آثار یهود را در مدینه و آثار متعلق به ملک عبدالعزیز را در مکه و نقاط دیگر و آثار مربوط به اکثر مسلمانان را در جلوه‌های گوناگون حفظ کردند اما آثار اهل بیت‌(ع) پیامبر اکرم‌(ص) را با این بی‌رحمی و ظلم و جنایت و کشتار شیعیان که تاریخ مدینه و مکه بی‌سابقه است، تخریب کردند.
وی با طرح سؤالی از علمای اهل سنت مبنی بر این‌که آیا آثار گرانقدر اهل بیت‌(ع) و جایگاه حرم امام صادق‌(ع) که استاد جناب ابوحنیفه است کمتر از بارگاه جناب ابوحنیفه در بغداد بود که اگر کسی مرتکب جنایتی در این بارگاه می‌شد، کسی از اهل سنت آرام نمی‌نشست، پرسید: چگونه است که همتی درباره آثار ویران شده اهل بیت پیامبر اکرم‌(ص) و یادگاران ایشان و امامان برجسته امت که مرجع علمی دین پیامبر هستند، نمی‌شود.
این مبلغ حوزوی ابراز داشت: اگر به نقاط مختلف جهان اسلام دقیقا نگاه کنیم آثار متعددی متعلق به بزرگان اسلام از اهل سنت است و آثاری بر روی قبور آنان بنا شده، اما تخریب نشده است؛ چطور است که آثار بر روی قبور در ارتباط با شیعیان و اهل بیت‌(ع) از سوی وهابیت تخریب می‌شود اما از آثار دیگری که بر روی قبور ساخته شده نگرانی ندارند و آن را دارای مشکل نمی‌بینند.
وی با ابراز تأسف از این‌که هنوز وجدان و انصاف بشری بیدار نشده و با تخریب آثار اسلامی مخالفتی نمی‌کنند، گفت: چگونه است وقتی بارگاه ملکوتی استاد را ویران می‌کنند، آن استاد کل که جناب ابوحنیفه در ارتباط با او می‌گوید «اگر نبود آن دو سالی که من شاگردی امام صادق‌(ع) را کردم از نظر علمی، دانشی و فقهی هلاک شده بودم»، مسلمانان اهل سنت حنفی ساکت نشسته‌اند، به پا نمی‌خیزند و از حریم استاد رییس و امام مذهبشان دفاع نمی‌کنند.
* تلاش برای خارج ساختن بقیع از مهجوریت ضروری است
حجت‌الاسلام گلزاده تلاش برای خارج ساختن بقیع از مهجوریت را ضروری دانست و پیشنهاد داد: لایحه‌ای حقوقی به عنوان شکایت از وهابیت و آل سعود نسبت به تخریب قبور ائمه بقیع‌(ع) و بارگاه ملکوتی چهار امام معصوم‌(ع) تنظیم شود و فرق و مذاهب مختلف اسلامی با استفاده از ظرفیت یونسکو، سازمان ملل متحد، سازمان کنفرانس اسلامی، جنبش غیرمتعهدها و اتحادیه عرب نسبت به احیا و صیانت از آثار اسلامی تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: راهکار دوم در این زمینه آن است که روز تخریب بارگاه ملکوتی ائمه بقیع‌(ع) در تقویم به عنوان یک روز دارای جایگاه و اعتبار ویژه تقویمی و نه صرفا مناسبتی برای توجه جهان اسلام و با هدف احیای این مهم لحاظ شود و کشورها و مجامع شیعی برای تثبیت این مناسبت ویژه و تبدیل آن به جایگاه تقویمی شدن در نگاه تقویم ملی و اسلامی تلاش کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه، تنظیم آثار مختلف و چاپ آن به زبان‌های زنده دنیا درباره زندگی‌نامه چهار امام معصوم‌(ع) مدفون در بقیع، نگاهی به همسران، دختران و عمه‌های پیامبر اکرم‌(ص)، حضرت ام البنین‌(س) مادر حضرت عباس‌(ع)، عباس عموی پیامبر و فاطمه بنت اسد و بزرگان دیگر که در اثر تاریخی بقیع مدفون هستند به اضافه تاریخ بقیع، تصاویر ادوار مختلف قبه‌ها و بارگاه‌های موجود در بقیع با توصیف در خور توجه را به عنوان پیشنهاد سوم خود مطرح کرد.
وی با طرح پیشنهاد چهارم خود، اظهار داشت: هر سال هشتم شوال مصادف با سالگرد تخریب بقیع، ظرفیت اطلاع‌رسانی منسجم و هماهنگی تدبیر شود تا بخشی از آنچه مهم و شایسته است، نه تنها در رسانه ملی یا رسانه‌های منصف ماهواره‌ای یا در سایت‌های منصف اینترنتی بلکه در سطح جهان و با توزیع انبوه اطلاعات تهیه شده در قالب ایمیل‌ها، جی‌میل‌ها و ظرفیت‌های گوناگون به زبانهای مختلف دنیا انتقال یابد و بشریت به این فاجعه بزرگ متوجه و با چهره کریه و ناشایست و غیرتمدنی وهابیت آشنا شوند.
حجت‌الاسلام گلزاده خواستار شد: رابطه این آثار تاریخی با تمدن و تاریخ اسلام و با تاریخ و تمدن بشری مورد تحقیق و کنکاش و مطالعه قرار گیرد و در این زمینه اطلاع‌رسانی در خوری انجام شود، حقوق‌دانان برای تدوین لایحه حقوقی مورد پیشنهاد در یکی از بندها از سازمان کنفرانس اسلامی، یونسکو و اتحادیه عرب مطالبه کنند و حقوقدانان دلبسته به ائمه بقیع‌(ع) همت کنند، آستین همت علمی را بالا بزنند و در این ظرفیت یاری برسانند.
مدیرکل اطلاع‌رسانی و مشارکت‌های فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: اقدامات سنبلیک، نمادین و ماندگاری که بشود بحث سالروز تخریب بقیع را برجسته کرد در دستور کار و پژوهش علمی قرار گرفته و هر ساله کاری نو و ظرفیت متفاوت علمی درباره ائمه بقیع‌(ع) و مدفونین در بقیع منتشر شود.
* ائمه بقیع از راه دور و به صورت سراسری و جهانی زیارت شوند
وی زیارت از راه دور ائمه بقیع‌(ع) را به صورت سراسری و جهانی پیشنهاد داد و گفت: همه شیعیان و دلبستگان به امامان مظلوم در بقیع از ‌حرم مقدس رضوی‌(ع)، حرم کریمه اهل بیت‌ حضرت فاطمه معصومه‌(س)، حرم‌های اهل بیت‌(ع) در عتبات عالیات، حرم‌های امامزاگان شایسته و وارسته همت و رسانه ملی، سایت‌ها و شبکه‌های دیگر همراهی کرده و زیارت از راه دور، جایگاه ویژه ائمه بقیع‌(ع) را برجسته کنند.
حجت‌الاسلام گلزاده بر استفاده از ظرفیت‌های تبلیغی برای نکوداشت هشتم شوال سالروز تخریب بقیع تأکید و پیشنهاد کرد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات اسلامی و بخشی دیگر از نهادهایی که در طرح اوقات فراغت تابستانی سهیم هستند با اطلاع‌رسانی شایسته علمی به مبلغان، زمینه‌ای را فراهم کنند تا مبلغان با توجه به اطلاعات و داشته‌هایی که در اختیار دارند در مناسبت مربوط به هشتم شوال اقدام شایسته‌ای را انجام دهند.
وی در پایان برنامه‌ریزی و مطالعه بیشتر در زمینه احیای آثار اسلامی از سوی شیعیان و برادران اهل سنت، استفاده ویژه از ظرفیت‌های رسانه مجازی و اینترنت در سالگرد تخریب بقیع در نگاه تبلیغی ترویجی و اطلاع‌رسانی صحیح به زبان‌های مختلف دنیا از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای علاقه‌مند و محب اهل بیت‌(ع) را ضروری دانست به امید روزی که جلوی تخریب این سرمایه‌های تمدنی، دینی، علمی و گذشته تاریخی مسلمانان گرفته شود.
منبع: http://www.hawzah.net

آثار نوشتاری

ارسال پیام