نسیم مهر
یک جامعه متشـکل از افراد و در سـطحی بالاتر از آن، نهاد خانواده و بالاتر از آن، نهادهای اجتماعی دیگر مانند مدرسه، دانشگاه و ... است. سلامت روان و داشتن زندگی مبتنی بر دین در افراد، خانواده و نهادهای دیگر درگرو مقابله مؤثر با چالشهایی اســـت که برای هر یک از این موارد پیش میآید و مقابله مؤثر نیز درگرو آموزشهایی است به فرد، خانواده و نهادهای اجتماعی از طرق مختلف ازجمله مشاوره فردی یا گروهی، آموزش سبک زندگی، آموزش مهارتهای زندگی ومهارتهای مقابلهای، آسیبشناسی و ارائه کارگاههای مرتبط است.
افراد و نهادهای هر جامعهای در مسیر رشد و شکوفایی خود با موانع و مشکلاتی مواجه اند. معضلات مرتبط با آسیبهای اجتماعی یکی از موانع و مشــکلات جدی برای پیشــرفت جوامع امروزی هســتند. طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی و ... از سری مسائلی هستند که همه جوامع با آن درگیر هستند. به همین خاطر تلاش برای کاهش این آسیبها همواره دغدغه برای مسئولین دلسوز و افرادی که نسبت به جامعه خود احساس وظیفه میکنند وجود داشته است. رهبر معظم انقلاب نیز بر لزوم تلاش برای کاهش آسیب اجتماعی تأیید داشتهاند. ایشان از همه دستگاهها خواستهاند تا برای تحقق این هدف تلاش کنند.
گروه تخصصی - تبلیغی «نسیم مهر» از گروهای تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات که با درک اهمیت موضوع و در راســتای لبیک به بیانیه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و تابید ایشــان بر اموری مانند اخلاق و ســبک زندگی برنامه اجرایی خود را برای تحقق این آرمان در مناطق هدف تدوین کرده است.
یکی از تاییدات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب تابید بر ســبک زندگی ایرانی اســلامی و دوری از سبک زندگی غربی است. ایشان تأییدمی کنند: «تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بی جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملت ما زده است». از این نظر ترویج سبک زندگی اسلامی با نگاهی عالمانه از طرف متخصــصــین در مســائل روانی و مشکلات فردی در خانواده و اجتماع در کنار تخصصشان در علوم دینی میتواند نقطه عطفی در ترویج سبک زندگی متناسب بافرهنگ دینی و ایرانی باشد.
بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی آن کشور است؛ اما معضلات و آسیبهای اجتماعی بهرهوری از این سرمایههای گرانمایه را با خطر مواجه کرده است. پیشگیری از آسیبهای اجتماعی یکی از راههای اساسی برای بهره-مندی از این سرمایه عظیم انسانی است. به همین خاطر مقام معظم رهبری همواره جوانان را از سرمایه¬های کشــور معرفی فرمودهاند و در سالهای اخیر هم با برگزاری جلســات متعدد لزوم کار برای پیشــگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی را به مسئولان متذکر شدهاند. اهمیت و ضرورت پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی وقتی روشن تر می شود که می بینیم دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی شبانهروز درصدد از بین بردن این سرمایه اجتماعی عظیم هستند و در برنامه های ماهواره ای، فضای مجازی و... به شبه افکنی دینی و مذهبی و ترویج بیبندوباری میپردازد و به تعبیر مقام معظم رهبری باهدف تغییر نگرشها و باور جوانان با تمام قدرت وارد عمل شده است.
بدیهی است به دلسوزان انقلاب باید نسبت به مقابله با د شمنی ها برنامه و کار مستمر داشته باشند و از طرفی برای کاهش آسیبها و از طرف دیگر برای افزایش آموزشها برای داشتن زندگی متناسب با معیارهای دینی تلاش لازم را بنمایند.
هدف کلان این طرح افزایش مهارتهای ارتباطی و مقابله ای در افراد، خانواده و ... و کاهش آسیبهای اجتماعی موجود در مناطق هدف و افزایش آموزشهای مبتنی بر علم و ســبک زندگی ایرانی اســلامی، با توجه به امکانات و ظرفیتهای گروه و منطقه است که برای رسیدن به این هدف باید اهداف زیر محقق شود
1. رصد آسیبهای اجتماعی منطقه هدف
2. توانمندسازی فردی افراد (دانش آموزان، دانشجویان و... کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، زندانیان و...)
3. توانمندسازی متولیان فرهنگی (ائمه جماعات، اعضای فعال پایگاههای بسیج، معلمان، مربیان مهدها و...)
4. توانمندسازی والدین مهارتهای تربیت فرزند، ارتباط با نوجوان و...
5. توانمندسازی همسران، مهارتهای همسرداری، ارتباط مؤثر زوجین و...