مرکز تخصصی مهدویت

ضرورت تأسيس: انديشه «مهدويت» به دليل دارا بودن ويژگي­هاي منحصر به فرد بسيار، يكي از توان­مندترين عوامل رشد جامعه ديني ما است. طرح درست و گسترش اين فرهنگ  نوراني در جامعه، باعث رشد، بالندگي هر چه بيشتر جامعه و حفظ آن از فرو غلتيدن در فسادها و تباهي­ها است.

      مهدويت، از مظلوم­ترين مسائل بوده است، چه پيش از انقلاب و چه پس از آن،  پيش از انقلاب اسير كج فكري برخي گروه ها بود و پس از آن نيز ترس از اتهام انتساب به       گروه هاي انحرافي، براي بازداشتن و انزواي افراد كافي بود،  ولي در چند سال اخير، با كوشش برخي مراكز و با به ميدان آمدن تني چند از افراد شناخته شده و همراه و هماهنگ با انقلاب  اسلامي، اين سد غربت شكسته شد و اين مسأله از انزوا  خارج گرديد.البته آن گونه كه شايستة است، به آن پرداخته نشد و در نتيجه بيش از دو دهه ركود بر اين مباحث سايه انداخت. اين ركود، تنها با تلاش مضاعف همه نهادها، مسؤولان، پژوهشگران و انديشمندان جبران مي شود.

      كوتاهي و كم كاري در اين امر مقدس و خطير، از يك سو زمينه ساز بروز خرافات و سطحي نگري واز سوي ديگر موجب در دست گرفتن اين مقوله سترگ به وسيله افرادي ناشايست كم دانش و يا بي دانش شده است.از اين رو بايسته است، حوزه علميه به عنوان متولي اين امر گام هاي  جدي تري در اين راه بردارد و با تقويت مركز تخصصي و  مشاركت و نظارت بر مراكزي كه در اين جهت فعاليت مي كنند، به آموزش و پژوهش در اين عرصه و سپس ارائه و تبليغ آن در داخل و خارج كشور همت گمارند، چه اينكه اگر حقيقت تبيين و تقويت نشود ، باطل تعزيه گردان مي شود!!

      بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود عليه السلام در سال 1379 به پيشنهاد حجة الاسلام و المسلمين محسن قرائتي و با همكاري برخي از شخصيت هاي علمي و فرهنگي و موافقت مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي -دام ظله العالي- تأسيس گرديد اين بنياد در سال 1380 با هدف گسترش و تعميق فرهنگ مهدويت در سطح جامعه (به ويژه نسل جوان و فرهيخته) و تربيت مبلغ، پژوهشگر و مدرّس مباحث مهدويت و به منظور پشتوانه علمي و فرهنگي - با كسب مجوز از شوراي عالي حوزه علميه قم- مركز تخصصي «امامت و مهدويت» را در قم راه اندازي كرد.

نوع اطلاعات
سازمان ها، مراکز و موسسات فعال
تخصص