«طرح معراج» تقریباً از سال 1387 با دستور آیت الله موسوی جزایری، با همکاری آموزش و پرورش در سطح مدارس اهواز اجرا میشود. حوزه علمیه متولی طرح است و با دستور مستقیم آیت الله موسوی جزایری، تیمهایی خبره تشکیل و قرارگاهی تحت عنوان «معراج» در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) راهاندازی شد و طلابی را در راستای انجام فعالیتهای دانشآموزی از حوزه های علمیه اعزام میکند.
این طرح در سه بخش دانش آموزی، معلمان و والدین اجرا میشود. در بخش دانشآموزی روحانیونی که متناسب با دانش آموزان ابتدایی یا متوسطه، توانایی پاسخگویی به سوالات دانشآموزان و ارتباط با نسل جوان را دارند، با صدور حکمی از سوی ستاد طرح معراج به مدرسه اعزام میشوند و با هماهنگی مدرسه ساعاتی را در کلاس حضور پیدا میکنند.
هدف اول ما تعمیق باورهای دینی است. یکی دیگر از اهداف طرح معراج تامین زیرساختهای اقامه نماز است. پاسخ به شبهات دینی و مبارزه با شبهاتی که پخش میشود نیز یکی دیگر از اهداف طرح است؛ چرا که مدرسه محل مناسبی برای این مساله است. هدف چهارم ما نیز پیشبرد اهداف سند تحول در ساحت اعتقادی عبادی و اخلاقی است.
در طرح معراج برنامههایی برای دانشآموزان، والدین و معلمان و مدیران در نظر داریم. قصد داریم برنامههای ویژه معلمان را افزایش دهیم تا معلمان توانمند شده و پاسخگوی دانشآموزان باشند.
در سال 1399-1400 طرح معراج با حضور 690 مبلغ به در 519 مدرسه در اهواز اجرا شد. یک بار حضور، مساله را حل نمیکند. برنامه ما به شکلی دیده شده است که ماهی یک یا دو بار مبلغ در کلاس حضور پیدا کند.
این طرح با اولویت مدارس آسیبپذیر و حاشیه شهر است.
در سال 1400-1401 توان تحت پوشش قرار دادن 1500 مدرسه از هشت هزار مدرسه استان را داریم ولی با بررسیهای انجام شده اگر بخواهیم طرح را در 1500 مدرسه اجرا کنیم، با هزینههای حداقلی، به حدود هشت میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم؛ به همین دلیل با مشورت با آموزش و پرورش، امسال طرح معراج در 700 مدرسه اجرا میشود. کارگاه مهارت افزایی مبلغین با موضوعات «دروغ» برای مبلغین مدارس ابتدایی، «طرح تا بینهایت» در موضوعات مختلف اعتقادی و تربیتی، برای مبلغین متوسطه اول و «استکبارستیزی» برای مبلغین متوسطهی دوم توسط حجتالاسلام مشرف، معاون پژوهش طرح معراج برگزار شد.
امیدواریم بتوانیم 105 هزار دانشآموز، 105 هزار والدین و 7 هزار معلم را آموزش داده و توانمند کنیم. عمده هزینه طرح مربوط به دانشآموزان است که حدود دو میلیارد و 700 میلیون تومان میشود. هزینه آموزش والدین برای 700 مدرسه هدف در طول سال 590 میلیون تومان است و هزینه آموزش تخصصی هفت هزار معلم حدود 420 میلیون تومان است. در مجموع برای اجرای طرح معراج در 700 مدرسه به چهار میلیارد و 126 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
در ایام کرونا، عزام مبلغان حوزه علمیه در قالب اجرای طرح معراج برای پاسخگویی به سؤالات مختلف دانش آموزان با استفاده از برنامه پیامرسان شاد و اجرای همایشهای خانواده با عنوان "تربیت دینی فرزندان" از طریق پرسش و پاسخ و با هماهنگی مدیران مدارس با استفاده از این برنامه و با توجه به تشکیل گروههای اولیای دانش آموزان از سوی مدیران مدارس از جمله برنامه در نظر گرفته شده است.
مسئول اجرای طرح معراج در اهواز آقای یزدان پرست است.