طرح 313

توضیحات حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن هرمز ، مدیرکل تربیتی و فرهنگی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) درباره طرح 313 :

جوهره این طرح افزایش ارتباط روحانیون با افراد محروم به ویژه در روستاها است به گونه‌ای که روحانی محل یا هر روستا به مددکار اجتماعی مبدل می‌شود. وی با اشاره به ضرورت ورود بیشتر روحانیت در حوزه مددکاری اجتماعی اضافه کرد: این ورود سبب محکم‌تر شدن پایگاه اجتماعی روحانیون خواهد شد و همچنین روحانیون با خانواده‌های مددجویان کمیته امداد ارتباط بیشتری خواهند داشت که سبب می‌شود نیازهای واقعی آنها را شناسایی کرده و از این نیازسنجی برای رفع محرومیت آنها استفاده کنند. سرکشی به خانواده‌های نیازمند، محور اجرای طرح 313 است و برای تقویت و نهادینه‌ کردن روحیه خودباوری در مددجویان نباید به صورت شعاری عمل کرد و به همین خاطر در طرح 313 روحانیون ما به صورت غیرمستقیم و در قالب آموزش و مشاوره این روحیه را در بین مددجویان کمیته امداد امام‌ خمینی(ره) تقویت می‌کنند.

مدیرکل تربیتی و فرهنگی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) از شناسایی 5 آسیب اجتماعی اصلی در بین خانواده‌های روستایی خبر داد و گفت: بیکاری، کارگریزی، افت تحصیلی، ترک تحصیل و اختلافات خانوادگی 5 معضل و مسئله اجتماعی شناسایی‌ شده در بین خانواده‌های روستایی و محروم هستند که مقابله با آنها در طرح 313 دنبال می‌شود. در این طرح بنا داریم بعد از ایجاد ارتباط صمیمانه بین روحانیان مستقر در روستاها با خانواده‌های از ظرفیت امدادگران، خیران و معتمدان محلی برای رفع نیازها و انتظارات خانواده‌های مددجو و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اقدام کنیم. همچنین 6 نیاز معیشتی و حمایتی مددجویان شامل ساخت و مرمت مسکن، سبد غذایی، هزینه‌های دارو و درمان، جهیزیه، لوازم خانگی و هزینه تحصیل را شناسایی کردمی که در قالب طرح یاد شده به رفع این نیازها هم خواهیم پرداخت.

حجت‌الاسلام هرمز با تأکید بر لزوم استعدادیابی در روستاهای استان قزوین یادآور شد: در حال حاضر به اهالی روستاها خدمات فرهنگی ارائه نمی‌شود و یا کیفیت آن بسیار پایین است که در این حوزه باید با استعدادیابی در بین جوانان از آنها برای اجرای طرح‌های فرهنگی در بین خانواده‌های محروم و نیازمند استفاده شود. اجرای طرح 313 بزرگ‌ترین طرح فرهنگی چند دهه اخیر کمیته امداد محسوب می‌شود .

از جمله برکات این طرح را حضور همسران روحانیون طرح هجرت در جهت ارتباط چهره به چهره با مددجویان است.  این حضور باعث افزایش اطمینان خاطر در بازگویی مسایل خاص زنان سرپرست خانوار و تلاش در جهت حل مشکلات آنان شده است. وی گفت: با کمک روحانیون در این طرح تا کنون ۵۲ مورد از اقدامات در حوزه پیشگیری از طلاق، بازگشت به زندگی و ازدواج مجدد و تشویق به ازدواج جوانان اجرایی شده است. الهی راد همچنین بازگشت به تحصیل و شناسایی ۱۲ نخبه را از دیگر اقدامات این طرح برشمرد و گفت: فراهم سازی کمک هزینه آموزشی، اهدای جهیزیه، انجام تعمیرات مسکن نیازمندان، کمک به درمان بیماران و توزیع بسته های غذایی و کالای اساسی را از دیگر اقدامات این طرح است.  این طرح گامی نو در جهت خدمت‌رسانی کمیته‌امداد به مددجویان روستایی به‌ منظور افزایش کیفیت زندگی و معیشت محرومان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری، مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه کشور با یادآوری اینکه این طرح به همت حوزه‌های علمیه در سطح کشور در ۳ فاز ۵ ماهه و در مدت زمان یکسال و اندی اجرا می‌شود، افزود: در فاز نخست ۳۱۳ نفر به نیت ۳۱۳ یار امام زمان(عج) فعالیت خواهند داشت و در هر ۵ ماه این افراد با یک خانواده مددجوی کمیته امداد ارتباط دارند. وی با بیان اینکه این کار طی ۴ مرحله برای خانواده‌ها انجام می‌شود، گفت: در این طرح مبلغان طی سه مرحله در منازل مددجویان حضور یافته و از نزدیک مشکلات آن‌ها را احصا کرده و بعد هم به دنبال حل مسائل و مشکلات آن‌ها هستند همچنین یک روضه خانگی هم برای مددجویان اجرا می‌کنند. طاهری با تصریح اینکه این طرح تاکنون برکات فراوانی داشته است، گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در این طرح مشارکت همسران مبلغان است که بتوانند از هر طریقی که می‌توانند مشکلات مددجویان را برطرف کنند. مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه کشور در پایان گفت: فاز دوم این طرح آغاز شده است و با همت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد تا بتوانیم طی سال آینده کل جمعیت تحت پوشش کمیته امداد را تحت پوشش این طرح قرار دهیم.

 

نوع اطلاعات
طرح ها و برنامه ها