حجت الاسلام مظفري گفت: در حج يك طرح حكومتي نهفته شده است، حج تلفيقي از سياست، حكومت، اخوت، ايثار، عبوديت و ساده زيستي است و حج را بايد نمونه يك جامعه توحيدي دانست.
حجت الاسلام و المسلمين محمد تقي مظفري، از اساتيد حوزه علميه در گفت و گو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج با اشاره به عبادت بزرگ حج گفت: حج به عنوان يك عبادت تأثيرگذار، شامل مناسك معناداري است و هدف اين است كه آنچه مانع رسيدن به خدا مي شود را قرباني كنيم.
وي افزود: در حج يك طرح حكومتي نهفته شده است، حج تلفيقي از سياست، حكومت، اخوت، ايثار، عبوديت و ساده زيستي است و حج را بايد نمونه يك جامعه توحيدي دانست.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره با بيان اينكه حج امتحان تحمل مشكلات است، گفت: خداوند براي آزمايش مومنين كعبه را در يك سرزمين بي آب و علف قرار داد، به گونه اي كه بايد با انجام حج آستانه صبر و تحمل مومنان بالاتر برود.
اين پژوهشگر و مدرس حوزه علميه افزود: حاجي بايد از زندگي دنيا و زن و فرزند بگذرد و با ديگر حاجيان از نظر پوشش يكي شود و يك هدف و يك شعار داشته باشند.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره اظهار كرد: يك خانواده توحيدي حج را بنا كردند؛ حضرت ابراهيم(ع) زن و فرزند خود را در دامنه كوهي كه هيچ آبي آنجا نبود، قرار داد و اين خانواده نيز در مسير خدا گام نهاد؛ سعي صفا و مروه حضرت هاجر(س) نيز نمونه تلاش يك خانواده براي تحكيم بنيان هاي توحيد است.
وي با بيان اينكه حج با عرفان نيز مرتبط است، گفت: تسليم امر خدا بودن، راضي به دستورات خدا بودن و عبوديت از جمله آثار حج است؛ همه اعمال حج بايد قربة الي الله باشد؛ حتي سنگ زدن حاجي به شيطان نيز بايد براي خدا باشد.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره گفت: در حج هرچه كه مانع رسيدن به خداست بايد ذبح شود، حتي اگر اسماعيل نفست باشد و در اين سفر معنوي مسئله تربيت و كنترل غرائز بسيار مهم است.
حجت الاسلام مظفري با ذكر اينكه حج با اقتصاد ارتباط دارد، گفت: ايام حج فرصت بزرگي براي اقتصاد كشورهاي اسلامي است؛ سه ميليون جمعيت بايد گوسفند يا شتر ذبح كنند؛ اين قرباني كردن در سير كردن گرسنگان نقش مهمي دارد و نيز به بركت حج، كشورهاي اسلامي بيشتر از هميشه در زمينه اقصادي با يكديگر تبادل نظر خواهند كرد.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره اظهار كرد: در قرآن كريم نيز توصيه شده است به حج برويد تا منافع خودتان را مشاهده كنيد.
وي با بيان اينكه حج لقاء الله است، افزود: حج تمرين مسافرت مرگ است؛ البته حج يك سفر كوتاه است و در آن بايد ترك دنيا و زن و فرزند كرد تا در سفر آخرت كه همه داشته هاي مادي انسان را از او مي گيرند، انسان آماده شده باشد.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره گفت: حج عبادتي است كه در آن نماز، روزه، جهاد، انفاق، حكومت سياست، عبوديت و عرفان وجود دارد؛ كلاس تربيتي عظيمي است و در همه عمر يك بار به انسان هديه داده مي شود.
وي در پايان گفت: حج اقيانوسي است كه هر فردي به اندازه معرفت خود مي تواند از آن استفاده كند؛ ارزش حج به اندازه معرفتهاست، لذا در روايات تأكيد شده كه با معرفت و عرفان اعمال حج را انجام دهيد.