به گزارش پایگاه طلاع رسانی شبکه خبر، اولین گروه از جان باختگان فاجعه منا متشکل از پیکر مطهر 104 حاجی بامداد امروز وارد کشور شدند و روسای سه قوه، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و شماری از وزرا، نمایندگان و نظامیان ارشد کشور با حضور در مراسمی رسمی به این پیکرهای مطهر ادای احترام کردند، سیدمهدی حسینی مطلق و سیدکاظم سیدباقری از شاهدان و مصدومن فاجعه منا هستند که در برنامه پیشخوان خبر این موضوع را بررسی کردند.
سیدمهدی حسینی مطلق با اشاره به آنچه برای حجاج در منا اتفاق افتاد گفت: شب قبل از فاجعه حجاج در چادرهای خود در حال نماز و راز و نیاز بودند و این حال عبادی تا صبح ادامه داشت تا اینکه حجاج احرام بستند و عجله زیادی داشتند تا هرچه سریعتر مناسک رمی جمرات را به جای آورند و قربانی خود را انجام دهند تا هرچه سریعتر از لباس احرام خارج شوند.
این شاهد فاجعه منا در ادامه گفت: قبل حرکت حجاج به سمت جمرات مدیران کاروانها بارها اعلام کردند که امروز هوا بسیار گرم است و علاوه بر سنگ با خود آب هم ببرید، برای رسیدن حجاج به جمرات چهارراه وجود داشت و ما سیعی کردیم تا از راهی که مسقف و مجهز به پنکه و آبپاش بود برویم که شرطه ها به ما اجازه ندادند و ما مجبور شدیم از راه سوق العرب که سرباز و فاقد امکانات رفاهی بود به جمرات حرکت کنیم.
حسینی با اشاره به طول مسیر تا جمرات گفت: کل مسیر حدودا 3 کیلومتر است که این فاجعه در یک کیلومتر اول بوقوع پیوست، از طرف دیگر ازدحام جمعیت امسال بیشتر از سالهای گذشته بود و برخلاف سالهای قبل که شرطه ها اجازه حضور معلولین همراه با افراد سالم را نمی دادند امسال هر دو گروه در کنار هم حضور داشتند و طبیعی بود که اگر یکی از معلولین ویلچر سوار دچار حادثه می شد می توانست مشکلات بزرگی را برای سایرین ایجاد کند که به جرات می توان ادعا کرد که یکی از عوامل فاجعه منا حضور همین ویلچرسواران بودند که مشکلات زیادی را برای سایرین ایجاد کرده بودند.
این شاهد فاجعه منا در ادامه گفت:حدود ساعت 9 صبح جمعیت متراکم تر شد و حتی به عقب متمایل شدند و کم کم همه حس کردیم که دیگر شرایط حاکم عادی نیست ازدحام، هوای گرم بیش از 50 درجه در کنار بی آبی اوضاع را به سمتی برد که ما فقط تلاش می کردیم تا بتوانیم نفس بکشیم، این شرایط برای 3 ساعت ادامه داشت و اوضاع لحظه به لحظه وخیم تر می شد.
حسینی در ادامه گفت: یک نکته کلیدی در آن شرایط سخت و نفس گیر امید به زنده ماندن بود زیرا در آن شرایط سخت اگر کسی امید خود را از دست می داد قطعا جان خود را از دست می داد، من نیز در آن لحظات سخت نذر کردم و به حضرت علی اصغر متوسل شدم و که حدودا بعد از 5 دقیقه نجات یافتم، اما دور تا دور ما به ارتفاع یک و نیم تا 2 متر پیکرحجاجی بود که زیر دست و پا جان داده بودند و این تلفات عظیم تنها در مدت 20 دقیقه اتفاق افتاد.
دیگر مهمان برنامه سیدکاظم سیدباقری با اشاره به تلاشهای گسترده تیم ایرانی برای نجات حجاج گرفتار در آن لحظات سخت و نفس گیر گفت: ما در تلاش بودیم تا حجاجی که بر اثر گرما و بی آبی، بی حال شده بودند نجات دهیم، حجاج دائما از ما آب می خواستند و ما هم از خیمه های کناری آب می گرفتیم و روی حجاج آب می پاشیدیم تا اینکه بعد از 2 ساعت نیروهای امداد و کمک عربستان رسیدند تا اوضاع را از نزدیک بررسی کنند.
این شاهد عینی در ادامه گفت: برخورد نیروهای امداد و نجات سعودی با حجاج صدمه دیده بسیار خونسرد و آرام بود، انگار اتفاقی نیفتاده است! که نوع برخورد آنها ما را بسیار عصبانی می کرد، عملا نیروهای مردمی بودند که به حجاج صدمه دیده کمک می کردند اگرچه ما هم براثر گرما ناتوان و بی رمق شده بودیم.
سیدباقری در ادامه گفت: اینکه دولت عربستان ادعا کرده است که جمعیت به عقب برگشته و همین امر عامل مرگ حجاج بوده است، کاملا دروغ است، در حقیقت آنچه که باعث مرگ حجاج شد ازدحام جمعیت، گرمای هوا، بی آبی و تاخیر در امدادرسانی دولت عربستان بود که اگر فقط امکانات رفاهی مانند آب در اختیار حجاج قرار می گرفت قطعا تلفات کمتر از این تعداد می شد.
آثار نوشتاری