ایوب حائری نژادیان

درباره من

*لطفا خودتان را معرفی کنید:

-بسم الله الرحمن الرحیم . الحمد لله رب العالمین . السلام و الصلاة علی اشرف الانبیاء و المرسلین محمد و آله الطیبین الطاهرین

اینجانب ایوب حائری نژادیان هستم. متولد سال 1341 در شهر اهواز. تا ابتدای انقلاب در خرمشهر زندگی کرده ام

*تحصیلات ابتدایی را در کدام شهر انجام داده اید و تا چه مقطعی پیش رفته اید؟
- تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در خرمشهر ، سال اول دبیرستان را در اهواز، سال دوم و سوم دبیرستان را در قم و سال چهارم دبیرستان را دوباره در اهواز (به واسطه ی برخی مسئولیت هایی که داشتم) گذراندم.

*چه زمانی وارد حوزه علمیه شدید و تحصیلات طلبگی را در چه حوزه علمیه ای آغاز کردید؟

- سال 1363 وارد حوزه علمیه رسالت به مدیریت آیت الله یزدی ( که در آن موقع در صفاییه بود و اکنون در محدوده ی بازار هست) شدم و با توجه به این که به جبهه هم میرفتم و این امر برای حوزه کمی سخت بود، من در سال چهارم به حوزه علمیه ابوالصدق منتقل شدم و بعد از سال چهارم هم درس هایمان آزاد شد.

*در طول سال های تحصیل خصوصا درس خارج از چه اساتیدی بهره بردید؟

- من سیر خود را از همان سال چهارم ادامه میدهم و مستقیم به درس خارج نمی روم. بنده در محضر جناب حجت الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری و حجت الاسلام و المسلمین محمدی فقه و اصول را آموختم. و در درس خارج در محضر آیات عظام مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی و جوادی آملی گذراندم. پس از مدتی از سوی دفتر مقام معظم رهبری مأموریتی به بنده محول شد که به خاطر آن به سوریه رفتم و درس خارج را نزد آیت الله سید مجتبی حسینی ادامه دادم و در آن دوران ضمن انجام وظایف تبلیغی و فرهنگی و پژوهشی خود، دروس علمی را نیز نزد ایشان میگذراندم (که ایشان الان به جای آیت الله آصفی نماینده مقام معظم رهبری در عراق شده اند).

*آیا به رشته ی تخصصی ای پرداخته اید؟

- در حوزه علمیه نه. اما با توجه به این که اینجانب در ابتدای ورود به حوزه سفرهای خارجی خود را به سوریه و لبنان و عربستان شروع کردم و همکاری خوبی با ارگان های تبلیغی که وظیفه ی تبلیغ در خارج از کشور را داشتند انجام داده ام و بیشتر حوزه تخصصی فعالیت بنده در تبلیغ در خارج از کشور میباشد. این تبلیغ ها هم بیشتر به زبان عربی بوده. با توجه به تجربیات تبلیغی و همکاری های انجام شده با بعثه مقام معظم رهبری در امر حج، بیشتر در امور پاسخ به شبهات و شیعه شناسی به تخصص رسیده ام. اما تخصصی که از طریق ورود به حوزه و اخذ مدرک بوده باشد، را پی نگرفته ام و وقت انجام این امور را نداشته ام. بنده بیشتر خودم کارهای پژوهشی را انجام میدهم.

*تا کنون تألیفاتی از قبیل کتاب، مقاله و پژوهش داشته اید؟

- سال 1363، یعنی یکسال بعد از ورود به حوزه، با توجه به شناختی که نسبت به بنده وجود داشت، در مؤسسه ی پژوهشی مجمع اندیشه اسلامی (مجمع الفکرالاسلامی) که زیر نظر آیت الله اراکی (ریاست مجمع تقریب مذاهب) اداره میشد، در کنار آیت الله یوسفی غروی، سیدمحمدرضا حکیم، آقای دریاب و ... فعالیت های پژوهشی داشتم و بعد از حدود دوسال فعالیت در آن موسسه خودم به طور مستقل به کارهای پژوهشی و نگارشی پرداختم؛ به طوری که در سال 1366 اولین کتاب بنده در موضوع زنان منتشر شد. در آن زمان با حجت الاسلام جمشید و آقای شرعی و حاج حمید محمدی در مرکز مدیریت خواهران به عنوان مدیر پژوهش فعالیت داشتم و مباحثی را که در موضوع زنان جمع آوری می شد را به کتابی با 20 شبهه در باب زنان تبدیل کردم که بعدها آن را به 30 شبهه تبدیل کردم که اسم کتاب به عربی «عشرون سؤالا و شبهة حول المرأة» که بعد شد«ثلاثون سؤالا و شبهة حول المرأة» که در سطح وسیعی در کشورهای سوریه و لبنان و کشورهای خلیج فارس منتشر شد و هنوز هم در حال چاپ است. این اولین کتاب بنده بود و از آن سال تا امروز حدود 33 کتاب را منتشر کرده ام.

*لطفا چند عنوان از کتاب های خود را نام ببرید:

- بعد از آن کتاب «المسلم و معتقداته» راجع به شبهات وهابیت به چاپ رسید. «الامام علی ادوار و مواقف» ، «قبسات من نهج البلاغه» که درسهایی است که در سوریه و لبنان در دانشگاه آزاد داشتم. پایان نامه ی فوق لیسانس بنده در فقه و حقوق در دانشگاه آزاد تهران، مرکزی در بیروت بود که با عنوان «الاسلام و المشکل الجنسیة مشاکل و حلول» که در لبنان به چاپ رسید. در ایران دو کتاب از بنده توسط انتشارات مسجد جمکران به چاپ رسید که یکی از آن دو «الامام المهدی عمل المستضعفین» بود. و نیز چند سال پیش دکتر عابدی معاونت پژوهش آستان حضرت معصومه ، سه کتاب از بنده به چاپ رساندند. یکی از آن ها «قبسات من سیرة الامام الرضا و اخته سیدة فاطمه المعصومة». و همچنین کتاب «مزارات اهل البیت فی ایران» و نیز کتاب «مصابیح الانوار» که زندگی چهارده معصوم میباشد و همچنین کتاب «هفت شهر دیار ولایت» که معرفی عتبات عالیات می باشد از بنده به چاپ رسیده. شاید از مهمترین کتابهای بنده کتاب «افضل اللیالی» که شرح خطبه شعبانیه است میباشد که سالهاست مورد استفاده مبلغین در کشورهای حاشیه ی خلیج فارس و عراق میباشد. و همچنین کتاب قطور «المناسبات الاسلامیه و العالمیه» در 950 صفحه که حدود 4 سال پژوهش آن به طول انجامید که در واقع مناسبت های هجری قمری، مناسبت های اسلامی و دینی و احیانا سیاسی فرهنگی را در نظر گرفته ام که به درد مبلغین میخورد. چه بر اساس تاریخ هجری قمری و احیانا بر اساس مناسبت های هجری شمسی مثل انقلاب ایران و رحلت امام و... یا اینکه میلادی که حدود 20 مناسبت است که در کشورهای اسلامی و بخصوص عربی بسیار مورد استفاده است مثل روز جهانی کارگر، روز جهانی مادر، روز جهانی ایدز و... این مجموعه برای مبلغین خارج از کشور بسیار کاربردی و مفید بود و به ویژه اسم آن را «المناسبات الاسلامیه و العالمیه» گذاشتیم که دو جلد است که روی محرم و صفر و ... نیز کار شده که خود یک جلد را دربر گرفته که در حال چاپ در قالب موسوعه ای با عنوان «موسوعة اللیالی و الایام» که جلد اول آن راجع به محرم و صفر و مناسبت های عزاداری اهل بیت می باشد و جلد دوم آن راجع به ماه مبارک رمضان می باشد وجلد سوم آن راجع به مناسبت های مختلف هجری قمری و هجری شمسی و میلادی است که ان شاء الله به زودی به چاپ برسد که حدود 95 درصد نیازهای مبلغین ما را به خصوص در کشورهای عربی برطرف میکند.

*لطفا از سوابق مدیریتی و اجرایی خود بگویید:

- بنده همیشه از کارهای اجرایی و کارهایی که دست من را می بندند از این که نتوانم آزادانه مسافرت کنم، بخصوص در مناسبت های تبلیغ و موسم حج، پرهیز داشتم. یعنی خود را اجیر دیگران نمی کردم که تمام سال را به مدت 8 ساعت در روز مشغول به کار باشم. اما گاهی ضرورت ایجاب میکرد از باب انجام وظیفه برخی مسئولیت ها را بر عهده بگیرم. در سال 1366 و 1367 به مدت دو سال در سپاه پاسداران در مرکز «طریق القدس» مشغول به کارهای فرهنگی بودم. در آن مرکز نیروهای لبنانی، عراقی و افغانی را آموزش میدادند که بنده در آنجا انجام وظیفه میکردم. چند سال بعد، حدود یک سال و نیم در کنار دوستانی مانند جناب آقای دکتر مصطفی رنجبر (رایزن فرهنگی ایران در سوریه) و حاج حمید محمدی (نویسنده) و حجج اسلام جمشیدی و شرعی مشغول به انجام وظیفه بودم. و بعد از آن از سال 1381 تا 1385 در سوریه به عنوان مدیر پژوهش در کارهای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی در حدود 5 سال با عنوان نمایندگی دفتر رهبری در سوریه در خدمت آیت الله سید مجتبی حسینی بودم. بقیه ی کارهایی که انجام داده ام، چه در داخل و چه خارج از کشور در حدود یک ماه تا سه ماه خود را مشغول می کردم و خود را مشغول به استخدام نمی کردم. و شاید رمز موفقیت بنده در کارهای تألیف و پژوهش و سفرهای خارج از کشور همین است که خود را مشغول به چنین کارهایی نمی کردم و برای خود آزادی عمل قائل بودم.