حافظ نجفی

درباره من

نام: حافظ
نام خانوادگی: نجفی
شهرت: حافظ نجفی زنجانی
آدرس وب سایت: http://hnz43.blogfa.com
تخصص ها: فقه و اصول ، علوم حدیث ، تفسیر
زندگی نامه
آقای حافظ نجفی در 8 / 12/ 1343 در روستای «کبوترک» از توابع شهرستان خدابنده استان زنجان دیده به جهان گشوده است. به دلیل روحیه مذهبی خانواده به ویژه والد محترم، علاوه بر حضور در مدرسه دولتی در سال 1354 برای تحصیل علوم دینی به شهر «هیدج» فرستاده می شود. حدود دو سال در آن شهر نزد اساتید حوزه، دروس مقدماتی را گذرانیده و در پاییز سال 56 به حوزه مقدسه قم رهسپار می شود. ورود به حوزه علمیه قم آغاز شکوفایی در عرصه های علمی و معنوی برای وی محسوب شده و ضمن ادامه دروس حوزوی با آوازه انقلاب اسلامی و  نام امام خمینی (قدس سره) رهبر کبیر انقلاب آشنا می شود. وی در 19 دی 56 که شاهد زده شدن جرقه انقلاب بود دوشادوش دیگر طلاب و انقلابیون در راهپیمایی ها و دیگر حرکت های انقلابی شرکت فعال می نماید. در پاییز سال 57 به اصفهان هجرت نموده و ضمن ادامه تحصیل و استفاده از محضر استادان حوزه در برنامه های مربوط به انقلاب فعالانه شرکت می نماید، در طول اقامت ایشان در اصفهان، بزرگ ترین حادثه تاریخ کشور  یعنی پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن ماه 57 اتفاق می افتد و نظام فاسد پهلوی سرنگون می شود و پس از پیروزی انقلاب ، هنگامی که اولین گروه از سران فاسد نظام شاهنشاهی معدوم شدند از جمله آنان (ناجی) فرماندار نظامی اصفهان بود که باعث شور و شوق و شادی در اصفهان گردید و موضوع ورود شادی آفرین حضرت امام خمینی به شهر مقدس قم و نیز انجام همه پرسی نظام مقدس جمهوری اسلامی در تاریخ 12 فروردین 58 که شاهد حضور 98 و دو دهم درصد مردم بزرگ ایران در پای صندوق های رای بود ، همه و همه از خاطرات دوران حضور ایشان در شهر تاریخی اصفهان می باشد. ایشان پس از یک سال و اندی برای ادامه تحصیل به قم مراجعت می نماید و مشغول ادامه درس می شود که در 31 شهریور 59 جنگ نابرابر توسط صدام عفلقی به ایران تجمیل می شود. وی با شروع جنگ تحمیلی ضمن ادامه تحصیل، طی هشت نوبت به جبهه های جنگ اعزام شده و دَین خود را به اسلام و نظام اسلامی ادا می کند..
وی در سال 67 کلیه دروس سطح حوزه را بپایان برده و در محضر درس خارج مراجع بزرگوار تقلید حضرات آیات عظام: «وحید خراسانی»، «شیخ جواد تبریزی»، «مکارم شیرازی» و «محمد فاضل»، مدت شش سال حضور می یابد. همزمان با حضور در درس خارج، در موسسات علمی و پژوهشی همچون: (انتشارات جامعه مدرسین، مجمع فکر اسلامی، مرکز معجم فقهی، بنیاد نهج البلاغه) حضور یافته و در تحقیق و احیاء آثاری همچون: کتاب قضا، شهادات، بخشی از کتاب الصلاة و کتاب الطهارة مرحوم شیخ انصاری، در مجمع فکر اسلامی همکاری می نماید. همچنین در تحقیق و استخراج منابع و مسانید بخشی از کتاب شریف مجمع الفائده مقدس اردبیلی، مختلف الشیعه علامه حلی، تفسیر کنزالدقایق، کتاب نجاة العباد مرحوم صاحب جواهر، تعلیقۀ مرحوم آقا ضیاء بر کفایةالاصول در مرکز تحقیقات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همکاری می نماید. مدتی هم با بنیاد نهج البلاغه همکاری می نماید که بطور مشخص همکاری در شکل گیری کتاب ارزشمند  معارف نهج البلاغه در شعر شاعران از جمله آنهاست. یکی از فعالیت های پژهشی وی همکاری با مرکز معجم فقهی است که آن مرکز تحت اشراف و زعامت مرجع فقید مرحوم آیه الله العظمی گلپایگانی اداره میشد ، می باشد که پس از گذشت چند سال اکنون محصول ارزشمندی بنام کتاب خانه اهل بیت (ع) در اختیار جامعه علمی کشور است. ایشان  همزمان با فعالیت های فوق، دروس مقدماتی حوزه را تدریس نموده و در بهار سال 73 با پیشنهاد «شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور» به عنوان امام جمعه شهرستان بوانات (استان فارس) به آن دیار اعزام شده و به ارشاد مردم وانجام تکالیف فرهنگی و اجتماعی مبادرت می ورزد. در پاییز سال 77 از آنجا منتقل و به امامت جمعه فرخ شهر (استان چهار محال و بختیاری) منصوب میشود.
وی در تابستان سال 80، به پیشنهاد ریاست شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به امامت جمعه شهر ساوه منصوب شده و در مدت بیش از چهار سال در آن شهر علاوه بر  انجام وظایف تبلیغی و اقامه نماز جمعه و حضور فعال در همه عرصه های فرهنگی و اجتماعی مدیریت حوزه علمیه ولی عصر (علیه السلام) نیز عهده دار شده و در جهت  ارتقاء سطح مدرسه از 5 پایه به ده پایه تحصیلی اقدام می نماید. همچنین ایشان در طول این مدت، اقدام به ساخت یک باب مدرسه علمیه بنام مدرسه علمیه امام صادق (علیه السلام) می نماید که ذارای  سه هزار متر مربع مساحت در دو طبقه و 55 اتاق و کلاس درس و دیگر امکانات با ظرفیت اسکان و تحصیل چهار صد نفر طلبه می باشد، ایشان با رایزنی ها و پیگیری ها موفق می شود در این مدرسه ، دوره آموزشی سفیران هدایت (طرح آموزش تخصصی کوتاه مدت طلاب) را در آن شهر دایر نماید. این مدرسه بحمدالله اولین فارغ التحصیلان خود را در سال 89 تقدیم جامعه فرهنگی نموده است و اکنون 100 نفر دانش پژوه در این مرکز علمی مشغول فراگیری علوم اسلامی می باشند. 
وی در طول مدتی که در بیرون از قم به فعالیتهای علمی و فرهنگی اشتغال داشته، حدود ده سال در دانشگاه های پیام نور بوانات (استان فارس) و دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد و تربیت معلم شهید رجایی فرخ شهر و دانشگاه علم و صنعت اراک و پیام نور اراک به تدریس پرداخت . همچنین بیش از پانزده سال در حوزه های علمیه فرخ شهر و ساوه و اراک به تدریس علوم حوزوی پرداخت. از جناب آقای نجفی تاکنون هجده جلد کتاب و 12 مقاله پیرامون موضوعات مختلف به چاپ رسیده و ده جلد کتاب نیز نوشته شده ولی هنوز چاپ نشده است که در بخش تالیفات و آثار به بیان مشخصات آن کتابها اشاره شده است. پس از بازگشت مجدد به شهر قم از سال هشتاد و نه (89)تاکنون در دانشگاه مجازی المصطفی و جامعه الزاهرا و مرکز آموزشهای آزاد دفتر تبلیغات اسلامی به تدریس پرداخته است که هم اکنون این فعالیت ها ادامه دارد. ایشان موفق شدند رساله سطح چهار (دکتراِی ) حوزه را در خرداد 93 با کسب نمره 19 دفاع نمایند. و با دعوت از سوی پژوهشکده حج و زیارت از ابتدای شهریور 92 به عنوان عضو هیئت علمی در آن مرکز علمی به امر پژوهش اشتغال دارند.
 نگارش توسط: انتشارات امیرالبیان(ع) ناشر آثار استاد نجفی.