سیدمحمد طباطبایی

درباره من

بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله و الصلوه علی رسوله رسول الله و علی آله آل الله و اللعن علی اعدائه اعداء الله من الان الی قیام لقاء الله. اینجانب سید محمد طباطبایی در دهم ماه رمضان المبارک سال 1391 هجری قمری، مطابق با هشتم آبان ماه سال 1350 هجری شمسی در یک خانواده مذهبی و زحمت کشیده در شهرستان مهدی شهر استان سمنان دیده به جهان گشودم.

در چهاردهمین بهار زندگی به خاطر عِرق مذهبی و الگوی خاص در مسیر زندگی و اشتیاق به علوم حوزوی و معارف اسلامی وارد حوزه علمیه شدم. دوران مقدمات و سطح را در حوزه های علمیه ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه) مهدی شهر و صادقیه سمنان، از محضر اساتید استفاده نمودم و بعد از اتمام دروس لمعتین و اصولین، در نیمه دوم سال 1369 هجری شمسی توفیق و سعادت رفیق حالم شد تا حدود پنج سال در جوار کریمه اهل بیت (علیهم السلام) در مدرسه فیضیه قم باشم.

در این مدت علاوه بر اتمام سطح، برای آشنایی با علوم عقلی و تفسیر قرآن کریم، طبق فرمایش امام سجاد (علیه السلام) که فرمودند «هلک من لیس له حکیم یرشده»، روزهای آغازین ورود به حوزه علمیه قم از مشتاقان کوی صفای تفسیر تسنیم در بیت المعمور شبستان مسجد اعظم و استفاده از محضر نورانی درس تفسیر حکیم متعالی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مد ظله العالی) بوده ام. توفیق حضور در تفسیر ایشان و بعدا توفیق شرکت در درس خارج کتاب صوم، عروه و کل مکاسب و یک دوره حکمت متعالیه اسفار و با اجازه کتبی ایشان دروس تمهید القواعد ابن ترکه و شرح قیصری بر فصوص الحکم ابن عربی در عرفان نظری را از ایشان استفاده نمودم.

یک دوره کامل خارج اصول را از جلسات درس حضرت آیت الله العظمی سبحانی (مد ظله العالی) بهره مند شدم. در کنار درس های رسمی فقه و اصول، کلام مخصوصا کتاب شرح تجرید را از حضرات آیات معزی و وجدانی (رحمت الله علیهما) استفاده نمودم.

برای آشنایی با حکمت مشاء، شرح اشارات و تنبیهات را از جلسات درس علامه ذو فنون آیت الله حسن زاده آملی (مد ظله العالی) و شرح منظومه را از بحث های حضرت آیت الله انصاری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه) آموختم. در پرتو بهره جستن از علوم نقلی و عقلی، کارهای پژوهشی و نوشتن مقالات علمی را برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) آغاز نمودم و تا به حال ده ها مقاله برای آن موسسه تدوین، تکمیل و چاپ نمودم یا در شرف چاپ دارم.

در نیمه دوم سال 84 به دعوت ریاست بنیاد بین المللی صراط، به منظور همکاری در عرصه پژوهشی، مدیریت گروه فلسفه را به ما سپردند و حاصل آن تحقیق و تنظیم و نظارت کارهای پژوهشی گروه فلسفه، مجلدات رحیق مختوم در 11 جلد و شرح شواهد ربوبیه در دو جلد و بحث پروژه های دیگر مثل حرکت جوهری و آثار و نتایج آن از دیدگاه حضرت آیت الله جوادی آملی بوده است و همچنین پروژه هایی که یا نشر داخلی شده و یا منتظر ملاحظه حضرت استاد می باشد و یا درحال طی مراحل مختلف تحقیقی می باشد. اما در زمینه آموزشی بیش از 12 سال تدریس سطح عالی حوزه در مدرسه علمیه سعادت و فیضیه و دوره کارشناسی، ارشد، عمومی و تخصصی را در مدرسه امام خمینی مربوط به جامه المصطفی العالمیه، کارشناسی ارشد در دانشگاه ادیان و مذاهب را توفیق داشتم.

ضمنا بعد از قبولی در چهار دوره مصاحبه علمی درس خارج در کمتر از هفت ماه تدوین و دفاع از پایان نامه های سطح 3 و 4 را با موضوعات عقلی و تطبیقی در محور منظومه فکری صدرالمتالهین و امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) قرار دادم. از نیمه دوم سال 1392 هجری شمسی افتخار عضویت هیات علمی در پژوهشگاه معارج در بنیاد علوم وحیانی اسرا را داشته ام و از سال 1393 مدیریت مدرسه علمیه سعادت تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به دستور ریاست بنیاد به عهده ما گذاشته شده است.

در این میان به توفیق الهی به راهنمایی و مشاوره و داوری بیش از بیست پایان نامه در حد کارشناسی ارشد در حوزه های علمیه اعم از برادران و خواهران افتخار داشته، ضمنا در سال جدید نیز عضو رسمی مجمع عالی حکمت اسلامی شده و در جلسات گروه های کلام، فلسفه و عرفان شرکت می کنیم. و الحمد لله رب العالمین.