حجت الاسلام محمد صادق یوسفی مقدم، رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: خدای متعال انسان را صاحب اختیار و دارای قدرت انتخاب آفریده است و این موضوع از موضوعاتی است که به هیچ وجه از انسان سلب شدنی نیست، حقی است که خداوند به انسان داده و احدی نمی تواند این حق را از انسان سلب کند.
وی در ادامه افزود: انتخاب هر موضوعی اهمیت، جایگاه و ظرفیت خاص خودش را دارد، به طور مثال انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای شهر و روستا هر کدام از جایگاه خاص خود برخوردار است، به میزان اهمیت هرکدام لازم است انتخاب کنندگان سرمایه گذاری کنند .
حجت الاسلام یوسفی مقدم با اشاره به ویژگی های انتخاب شوندگان از دیدگاه قرآن اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم در سوره مبارکه زمر، آیه 17 برای ما دستورالعملی را تبیین کرده و فرموده است« وَالَّذِینَ اجْتَنَبُوا الطَّاغُوتَ أَن یَعْبُدُوهَا وَأَنَابُوا إِلَى اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَىٰ فَبَشِّرْ عِبَادِ و کسانی که از عبادت طاغوت پرهیز کردند و به سوی خداوند بازگشتند، بشارت از آن آنهاست؛ پس بندگان مرا بشارت ده!».
وی ادامه داد: الآن ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی به واسطه پایه گذاری انقلاب بر اجتناب از طاغوت ـ به معنای وسیع آن یعنی هر چیزی که ما را از راه خدا باز می دارد ـ مورد بشارت خداوند هستیم.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به معنای دیگر طاغوت ابراز داشت: اگر طاغوت را به معنای گمراه کننده در نظر بگیریم،هر کسی که عامل اصلی و رهبری گمراهی مردم را بر عهده داشته باشد از دیدگاه قرآن مجید طاغوت است.
وی خاطر نشان کرد: ملت مسلمان ایران در پرتو انقلاب اسلامی و رهبری های امام خمینی و استمرار رهبری الهی مقام معظم رهبری مد ظله از طاغوت اجتناب کرده اند و به سوی خدا روی آورده اند، از این رو حقیقتاً باید به این ملت بشارت داد.
این پژوهشگر و نویسنده حوزوی تأکید کرد: باید این ویژگی و ارزش بشارت الهی را حفظ کرد و اجتناب از طاغوت را استمرار داد، باید این عبادت خدا و بازگشت به سوی خدا استمرار پیدا کند و انتخاب حسن یکی از شرایط حفظ و استمرار این بشارت است.
وی تصریح کرد: یعنی اگر ملت ما این ظرفیت، رشد، فرهیختگی و بصیرت را پیدا کنند که بتوانند انتخاب احسن بکنند، می توانند این حاکمیت الهی را که بر اساس اجتناب از طاغوت و حاکمیت الله استوار شده است استمرار ببخشند.
حجت الاسلام یوسفی مقدم ادامه داد: خدای متعال در آیه 18 سوره زمر می فرماید« الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولٰئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولٰئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبَابِ ، همان کسانی که سخنان را میشنوند و از نیکوترین آنها پیروی میکنند؛ آنان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده، و آنها خردمندانند«
وی تصریح کرد: خداوند متعال در ذیل این دو آیه به بندگانی که کلام، اندیشه ها و افکار مختلف را می شنوند و از بین آنها بهترین دیدگاه یعنی دیدگاه احسن را بر می گزینند«انتخاب احسن» بشارت می دهد.
نویسنده کتاب« مبانی و فلسفه تقلید از منظر قرآن» بیان داشت: ما در انتخابات وقتی پای صندوق رأی می رویم، در حقیقت افراد را انتخاب نمی کنیم، دیدگاه آنان را انتخاب می کنیم، افراد در جامعه مؤثر نیستند، بلکه دیدگاه افراد است که در جامعه ما تأثیر گذار است.
وی ادامه داد: از این رو است که خداوند بحث انتخاب افراد را بر پایه دیدگاه آنان قرار داده است و فرموده است«انسان های مؤمن دیدگاه های گوناگون را می شنوند و انتخاب احسن کرده صاحبان فکر صحیح را انتخاب می کنند.
حجت الاسلام یوسفی مقدم ابراز داشت: ایستادگی در برابر استعمار بین المللی و استکبار جهانی و عدم سازش با آنان، بازگشت به سوی خدا و پا فشاری و گردن نهادن بر حاکمیت الله که امروز در اصل ولایت فقیه تبلور یافته است؛ حضور در انتخابات، رأی دادن و انتخاب افراد صالح و افکار سالم، در راستای اجتناب از طاغوت است.
وی خاطر نشان کرد: در آیه 55 سوره مبارکه یوسف می خوانیم« قَالَ اجْعَلْنِی عَلَى(ع) خَزَائِنِ الْأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ، یوسف(ع) گفت«مرا سرپرست خزائن سرزمین (مصر) قرار ده، که نگهدارنده و آگاهم!».
حجت الاسلام یوسفی مقدم بیان داشت: حضرت یوسف(ع) خطاب به عزیز مصر می گوید، برای نظم دادن به مسائل اقتصادی حکومت مرا به عنوان وزیر اقتصاد خود انتخاب کن زیرا من فردی حفیظ و علیم هستم.
نویسنده کتاب در آمدی بر اجتهاد از منظر قرآن، یادآور شد: از این آیات معلوم می شوند که فردی که کاندیدا می شود باید حفیظ باشد، حفیظ به معنای امانت داری است، نمایندگی مجلس امانت بزرگی است، تصمیم گیری یک ملت در مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر دوش نماینده گذاشته می شود.
وی ادامه داد: از این رو نماینده مجلس باید انسان امانتداری باشد تا حیثیت، هویت و شخصیت ملت مسلمان ایران را به هیچ عنوان پایمال نکند.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن تأکید کرد: علیم بودن یکی دیگر از شرایط و ویژگی های نمایندگی مجلس است، علیم بودن به این معنا است که باید کسانی انتخاب شوند و به مجلس بروند که دانش تصویب قانون و قانون گذاری را داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای قانون گذاری نیاز به آشنایی با دین و معارف دینی و دیگر دانش ها است، کسی که با دانش دین یا دیگر دانش ها آشنا نیست، نمی تواند از ویژگی علیم بودن برخوردار باشد.
این پژوهشگر و نویسنده حوزوی خاطر نشان کرد: همچنین در آیه 53 سوره یوسف می خوانیم:« وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّی إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ من هرگز خودم را تبرئه نمیکنم، که نفس (سرکش) بسیار به بدیها امر میکند؛ مگر آنچه را پروردگارم رحم کند! پروردگارم آمرزنده و مهربان است.»
وی تأکید کرد: خداوند متعال در قرآن کریم ما را به این نکته توجه داده است که در زندگی فردی و اجتماعی خود باید همواره این حالت را مد نظر قرار داده و مواظب کید و وسوسه های نفس اماره باشیم.
حجت الاسلام یوسفی مقدم ادامه داد: انتخاب شونده نیز باید همواره از این ویژگی برخوردار باشد و احساس کند ممکن است شیطان او را فریب داده و بر سر دو راهی قرار دهد تا او را از مسیر خدا و منافع ملّت دور کند.
وی تأکید کرد: از این رو نباید بر خودش مغرور باشد و غرور و عجب او را بگیرد، همواره بداند که او از یوسف پیغمبر(ع) بالاتر نیست، یوسفی که هیچ گاه نفس خود را تبرئه نمی کند، نفسی که انسان ها را به سمت بدی ها و گناهان سوق می دهد، مگر آن که خداوند به او ترحم کند، در این وقت است که می تواند راه نجات را پیدا کند.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: هر کسی که در پست حساسی قرار می گیرد باید همواره مترصد این نکته باشد که ممکن است شیطان او را فریب دهد، از این رو باید نسبت به گفتارش و کردارش مراقبت داشته باشد و نفس خود را محافظت کند تا خدای ناکرده در مسیر هواهای نفسانی قرار نگیرد.
وی ادامه داد: یقینا انسانی که خودش مترصد است از خود مراقبت بکند خداوند هم از او محافظت کرده و او را مورد رحمت قرار می دهد، بنابراین یکی از ویژگی هایی که باید انتخاب شونده داشته باشد این است که همواره خودش را مراقبت بکند از نفس خودش مراقبت بکند که در مسیر هواهای نفسانی قرار نگیرد که خدای نخواسته اگر نماینده مجلس در مسیر هواهای نفسانی قرار گرفت، ممکن است صدمات بزرگی به ملت ایران بزند.
حجت الاسلام یوسفی مقدم در پایان گفت: به همه برادران و خواهرانی که می خواهند به پای صندوق های رأی بروند عرض می کنم، امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی دارای عزت و عظمت است، انتخاب کنندگان می توانند با انتخاب افرادی که نقش مؤثر در پویایی این بزرگی و عظمت دارند، این عزت و عظمت را استمرار و ارتقاء بخشند.
منبع: رسا نیوز